Címlap Története Az Új-Zealandi zöldkagyló története
2011. szeptember 16. péntek, 08:15

Az Új-Zealandi zöldkagyló története

Írta  Administrator
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

 

Az Új-Zealandi zöldkagyló története

-Új-zélandi taréjos zöldkagyló.

-Új-Zélandon - ahol Földünk legtisztább vizei találhatóak - tenyészik a zöldkagyló, melynek egy fajtája olyan anyagokat tartalmaz mely a porc regenerálódását segíti elő. Az 1970-es években került előtérbe a zöldkagyló, amikor is egyes ízületi betegségekben szenvedő alanyokon tesztelték a hatását.

-A Hamaviss a kizárólag Új-Zéland kristálytiszta vizű öbleiben tenyésztett tarajos zöldkagyló nagy hatóanyag tartalmú kivonata.

 

-A zöldkagyló kivonat története az új-zélandi őslakosokkal, a maorikkal kezdődött. A szigetek felfedezése, a legkorábbi idők óta rejtély volt a felfedező európaiak számára az ott élő lakosság elképesztő egészségi állapota, különösen a mozgásszervi és izületi betegségek szinte teljes hiánya.

- A magyarázatra napjainkig kellet várni, ugyanis a tengerparton élő és a zöldkagylót nyers formában nagy mennyiségben fogyasztó csoportoknál szinte ismeretlenek voltak az ízületi bántalmak, a rheuma és az időskori artrhosis, szemben a szigetek belsejében élő társaikkal. Az Új-Zélandon élő őslakosok a maorik körében a reumás, illetve ízületi betegségek ismeretlenek voltak, mely felkeltette a kutatók figyelmét. Kiderítették, hogy ennek az oka a magas kagylófogyasztás, ugyanis a kagyló tartalmaz glükozamint, mely elengedhetetlen az egészséges porc működéséhez. Ezek után a zöldkagyló a kutatás középpontjába került.

-Az 1970-es években gyógyszerkutatási kísérletekben a zöldkagylót is tesztelték Azok a tesztalanyok, akik zöldkagyló kivonatot kaptak, szinte kivétel nélkül jelentős javulásról számoltak be a mozgásszervi panaszaikat illetően. Azóta a zöldkagyló kivonat hatékonyságát számos nemzetközi tudományos kísérlet igazolta és a legfontosabb nem gyógyszernek minősülő természetes alapanyagú ízület-, porc- és szalag-védő étrend-kiegészítővé vált.

-Mivel pontos hatása még nem teljesen ismert ezért még nem szerepelhet gyógyszerként. Egy biztos, hogy a benne lévő glükozaminra a tiszta tengervíz, ami Új-Zélandon megtalálható, jótékony hatással bír.

 

HAMAVISS GÉL

 

Utolsó módosítás 2011. december 13. kedd, 15:45
Belépés