2011. szeptember 16. péntek, 09:30

Tenyésztése, feldolgozása

Írta  Administrator
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Feldolgozása, tenyésztéseA készítmények alapanyagát adó újzélandi taréjos zöldkagyló, egy különleges kagyló faj, mely csak Új-zéland partjainál illetve a világ legtisztább tengervizeiben van jelen. A jelenleg ismert leggazdagabb glükózamin forrás, A zölkagylót kagyló-farmokon, endszeres ellenőrzés mellett speciális körülmények között tenyésztik. Egy zöldkagyló 1 nap alatt 300 liter tengervizet képes magán keresztül átszűrni, mely tengervíz számára oxigénforrás és táplálék, így a zöldkagyló húsa biológiailag aktív anyagokban igen gazdag lesz.

A készítményben biológiailag aktív glükózamin van jelen. Olyan glükozamin, mely izmok ízületek és inak szöveteiben is megtalálható, és melynek 5 természetes variánsa a dermatán-szulfát, a chondroitin-4-szulfát, chondroitin-6-szulfát, a hialuronsav és a cheratán-szulfát. Ezek mindegyike jelen van a zöldkagylóban.
A glükozamin lényegében a kötő-támasztó szöveti váz mikro szerkezetét, a proteoglikán mátrixot építi vissza, így az inak, szalagok, izmok és a csont élő szöveteinek visszaépítésében elsődleges funkciója van.

A készítmény fő hatóanyaga az új-zélandi zöldkagyló, a Perna canalicusban nagy koncentrációban megtalálható glukózaminglikán (GAG), amely nemcsak gasztronómiailag  kerül felhasználásra, hanem koncentrátumot is készítenek belőle, a magas glukózaminglikán (GAG) és a telítetlen omega 3 zsírsav tartalma miatt. A kagylók tenyésztése az északi fjordvidék érintetlen vízkultúráiban történik.


A kagylókat 18-24 hónapos tenyésztés után begyűjtik és gondosan ellenőrzött feldolgozási folyamat során a kagylóhúst kíméletesen szárítják és poralakban koncentrálják.


A legszigorúbb nemzetközi előírásoknak megfelelve, a feldolgozás gyógyszergyári körülmények között zajlik.

Utolsó módosítás 2011. december 13. kedd, 15:44
Administrator

Administrator legújabb bejegyzései

Vissza az oldal tetejére