Címlap Hatóanyagai Administrator
Administrator

Administrator

2011. szeptember 16. péntek, 09:55

Alkalmazása

Alkalmazása
-----------------

A glükozaminoglikán természetes anyag, segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. Statikai szerepe mellett mint tápanyag is szolgál: egy része folyamatosan elhasználódik. Esszenciális anyag, mert a szervezet saját maga nem állítja elő, ezért elengedhetetlen a rendszeres pótlása.


A glükozaminoglikán kis mennyiségben a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrása az új-zélandi taréjos zöldkagyló, aminek több mint 13 % a glükozaminoglikán tartalma.
A kivonat az új-zélandi tarajos zöldkagyló lágy kagylótestéből készül, a héj nélkül.
A glükozaminglikán növeli a kötőszövetek, mint a például a porcok, inak, szalagok, ízületi tokok rugalmasságát, így csökken azok sérülékenysége. Összetevői fokozzák az ízületek kenését, csökkentik a kopást, gyulladást, az ízületi fájdalmakat, valamint növelik az érintett ízületek mozgathatóságát.
Képes megállítani az ízületek romlási folyamatát, alapot ad az ízületekben lévő kötőszövetek regenerációjához, hozzájárul az új porc növekedéséhez. Optimalizálja a sejtek közti víztereket, ezáltal biztosítja a sejtek tökéletes működéséhez szükséges élettani feltételeket.
Segítséget jelent sérülések gyógyításában, töréseknél és általában izületi fájdalmak esetén.


Glukózaminglikán: fontos építőelemként megtalálható az emberi bőrben, kötőszövetekben és porcokban. A tartós igénybevétel és a természetes öregedési folyamat során az izületekbe a  GAG tartalom csökken.

 


Ezt étrend-kiegészítővel ugyan pótolhatjuk, de a GAG hatását fokozhatjuk annak külsőleges alkalmazásával is, amelyet így gél formájában azonnal és teljes egésszében koncentráltan, a kezelni kívánt területre jutathatunk.

 

Hamaviss gél  Hamavis gél

2011. szeptember 16. péntek, 09:49

A glükozamin

A glükozamin


A szénhidrátok csoportjába tartozó vegyület, melynek molekulájában a szénhidrátokat általánosan alkotó szén, hidrogén és oxigén mellett nitrogént is találhatunk. A csoportot szokták aminocukroknak is hívni, ahol az -amin előtag a nitrogén jelenlétére utal. A rovarok páncélját alkotó kitin tulajdonképpen polimer (rendkívül sok összekapcsolódótt molekula) glükozamin.


Miben található?
A glükozamin természetes anyag, tengeri állatok kitinpáncéljából állítják elő. Érdekesség, hogy az újzélandi taréjos zöldkagylónak több mint 13% a glükozamin tartalma.

Mi a szerepe?
Segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését.
A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti tér található, melyet támasztószövet tölt ki. A támasztószöveteknek két fő alkotója van: a rugalmas (elasztikus) rostok és a glükozamin.
A rugalmas rostok keresztül-kasul futva térhálós szerkezetet hoznak létre, ami az adott szövetféleség vázát alkotja. Ennek a tárhálónak az üregeit töltik ki a glükozaminok, az összetett cukor- és fehérjemolekulák, a proteoglykánok. Minden glükozamin molekula 2-3 vízmolekulát köt magához, így alakulnak ki a sejt közötti vízterek, melyekben gyakorlatilag "úszkálnak" a működő (funkcionális) sejtek. Ezen sejtek anyagcseréje (tápanyagok és oxigén odajutása, salakanyagok és szén-dioxid eltávolítása) a sejt közötti víztereken keresztül történik, ezek vannak kapcsolatban a legapróbb vérerekkel, a kapillárisokkal. A glükozaminnak azonban nemcsak statikai - az adott szövetféleség rugalmasságát biztosító - szerepe van, hanem az anyagcsere-folyamatban mint tápanyag is részt vesz, tehát egy része folyamatosan elhasználódik.

-Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem állítja elő, elengedhetetlenné válik rendszeres pótlása. Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek, azon belül is a kagylók. A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet.

 

 

A temék: Hamaviss gél

2011. szeptember 16. péntek, 09:40

Hatásmechanizmusa

Hatásmechanizmusa

Tarajos zöldkagylók

A csontokat borító porcok nem tartalmaznak vérereket, így táplálásuk csak mozgás közben valósulhat meg, a szivacsszerű szerkezetük révén beszívott-kipréselt ízületi nedvnek a segítségével. Az ízületi nedv egyfelől viszkozitása által segíti az ízületi felszínek egymás fölötti elcsúszását, végeredményben a mozgást könnyíti meg, másfelől glükózamin tartalma által, a porcokat táplálja, tehát segít a térhálós mikro szerkezet folyamatos visszaépítésében.
A porcok rugalmassága ennek a finom térhálós szerkezetnek a függvénye, mert mozgás közben a porcok folyamatosan lengéscsillapítást végeznek, melynek során a finom szerkezete sérülhet. A sérült részek nem tudják megkötni a porc rugalmasságát adó víz molekulákat, azaz kiszárad a porc, sérülékennyé és rugalmatlanná válik és mint egy rossz rugózatú matracnál, lengéscsillapító hatása lecsökken, a csontfelszínek érintkeznek egymással, ami a csonthártya fájdalmát eredményezi.Az ízületi nedvtermelést általában 3 hét alatt optimalizálni lehet, ami a termékeket használók 70 %-nál jól érzékelhető javulásban nyilvánul könnyebb lesz a mozgásuk, az ízületek és csontok recsegése-ropogása csökken. A gél jótékony hatása az az adott testrészben érvényesül, ahol azt alkalmazzuk és az ízületekben az ízületinedv termelés normalizálódik, a kötőszövetek rugalmassága javul. Tapasztalatok alapján, a haj a bőr és a köröm minősége is javul.                        HAMAVIS GÉL

2011. szeptember 16. péntek, 09:30

Tenyésztése, feldolgozása

Feldolgozása, tenyésztéseA készítmények alapanyagát adó újzélandi taréjos zöldkagyló, egy különleges kagyló faj, mely csak Új-zéland partjainál illetve a világ legtisztább tengervizeiben van jelen. A jelenleg ismert leggazdagabb glükózamin forrás, A zölkagylót kagyló-farmokon, endszeres ellenőrzés mellett speciális körülmények között tenyésztik. Egy zöldkagyló 1 nap alatt 300 liter tengervizet képes magán keresztül átszűrni, mely tengervíz számára oxigénforrás és táplálék, így a zöldkagyló húsa biológiailag aktív anyagokban igen gazdag lesz.

A készítményben biológiailag aktív glükózamin van jelen. Olyan glükozamin, mely izmok ízületek és inak szöveteiben is megtalálható, és melynek 5 természetes variánsa a dermatán-szulfát, a chondroitin-4-szulfát, chondroitin-6-szulfát, a hialuronsav és a cheratán-szulfát. Ezek mindegyike jelen van a zöldkagylóban.
A glükozamin lényegében a kötő-támasztó szöveti váz mikro szerkezetét, a proteoglikán mátrixot építi vissza, így az inak, szalagok, izmok és a csont élő szöveteinek visszaépítésében elsődleges funkciója van.

A készítmény fő hatóanyaga az új-zélandi zöldkagyló, a Perna canalicusban nagy koncentrációban megtalálható glukózaminglikán (GAG), amely nemcsak gasztronómiailag  kerül felhasználásra, hanem koncentrátumot is készítenek belőle, a magas glukózaminglikán (GAG) és a telítetlen omega 3 zsírsav tartalma miatt. A kagylók tenyésztése az északi fjordvidék érintetlen vízkultúráiban történik.


A kagylókat 18-24 hónapos tenyésztés után begyűjtik és gondosan ellenőrzött feldolgozási folyamat során a kagylóhúst kíméletesen szárítják és poralakban koncentrálják.


A legszigorúbb nemzetközi előírásoknak megfelelve, a feldolgozás gyógyszergyári körülmények között zajlik.

2011. szeptember 16. péntek, 08:36

Hatóanyagai

Hatóanyagai

Új-Zélandi taréjos zöld kagyló a többi kagylófajtához viszonyítva sokkal nagyobb arányban tartalmaz glükózaminoglikánt (GAG), amely az ízületek működésének elengedhetetlen kenőanyaga és egyik legfontosabb alkotóeleme. Ez a vegyület az emberi bőr, kötőszövet és porc fontos építőeleme. A glükózaminoglikán nagymennyiségű folyadékot képes megkötni, így biztosítja az ízületek súrlódásmentes mozgásának lehetőségét.Az anyag  alkalmazása hatékony az ízületi kopás megállításában. Ezenkívül kombinált szedésükkel csökkenhetnek az ízületi fájdalmak, nagymértékben javulhat a mozgásképesség, így ezzel az életminőség is. Kutatások és vizsgálatok bizonyítják, az enyhe és a közepesen súlyos kopások esetén a tüneteket hasonlóan csökkenteni tudják, mint az erre a problémára szedett gyulladáscsökkentők.
A glükozaminglikán a porcszövetek újraképződésében és az ízületi szövetek működésében segít. Képes növelni a szalagok, ízületek, kötőszövetek rugalmasságát ezáltal csökkentve a lehetőségét annak, hogy sérüljenek. Segíti megállítani az ízületek romlási folyamatát, sőt még segíthet is abban, hogy új porc képződjön. Tartalmaz még olyan nyomelemeket, ásványi anyagokat (kalcium, magnézium, jód, vas, kálium) vitaminokat. Mindemellett még tartalmaz OMEGA 3 zsírsavat is melynek gyulladáscsökkentő hatása ismert.

-Ha valakinek porcbetegsége, ízületi betegsége van, akkor eleinte csak a fájdalmat érzi a könyök, boka térdízületekben, fájhat a leguggolás, térdhajlítás. Mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni, aki segít a megfelelő terápia kialakításában, illetve érdemes még étrend-kiegészítőként glükozamin tartalmú étrend-kiegészítőt szedni, ami segíthet a megelőzésben és a már kialakult probléma megoldásában.

Hatásos lehet az alábbi betegségeknél a zöld kagyló:
- porckopás, porckorongsérv
- sportsérülések, sportbetegségek
- túlsúlyos egyéneknél, akik jelentősen megterhelik ízületeiket
- megelőzés céljából
- fizikai munkát végző egyéneknél
- idős embereknél akiknél már a mozgás problémát jelenthet

HAMAVIS GÉL

2011. szeptember 16. péntek, 08:15

Az Új-Zealandi zöldkagyló története

 

Az Új-Zealandi zöldkagyló története

-Új-zélandi taréjos zöldkagyló.

-Új-Zélandon - ahol Földünk legtisztább vizei találhatóak - tenyészik a zöldkagyló, melynek egy fajtája olyan anyagokat tartalmaz mely a porc regenerálódását segíti elő. Az 1970-es években került előtérbe a zöldkagyló, amikor is egyes ízületi betegségekben szenvedő alanyokon tesztelték a hatását.

-A Hamaviss a kizárólag Új-Zéland kristálytiszta vizű öbleiben tenyésztett tarajos zöldkagyló nagy hatóanyag tartalmú kivonata.

 

-A zöldkagyló kivonat története az új-zélandi őslakosokkal, a maorikkal kezdődött. A szigetek felfedezése, a legkorábbi idők óta rejtély volt a felfedező európaiak számára az ott élő lakosság elképesztő egészségi állapota, különösen a mozgásszervi és izületi betegségek szinte teljes hiánya.

- A magyarázatra napjainkig kellet várni, ugyanis a tengerparton élő és a zöldkagylót nyers formában nagy mennyiségben fogyasztó csoportoknál szinte ismeretlenek voltak az ízületi bántalmak, a rheuma és az időskori artrhosis, szemben a szigetek belsejében élő társaikkal. Az Új-Zélandon élő őslakosok a maorik körében a reumás, illetve ízületi betegségek ismeretlenek voltak, mely felkeltette a kutatók figyelmét. Kiderítették, hogy ennek az oka a magas kagylófogyasztás, ugyanis a kagyló tartalmaz glükozamint, mely elengedhetetlen az egészséges porc működéséhez. Ezek után a zöldkagyló a kutatás középpontjába került.

-Az 1970-es években gyógyszerkutatási kísérletekben a zöldkagylót is tesztelték Azok a tesztalanyok, akik zöldkagyló kivonatot kaptak, szinte kivétel nélkül jelentős javulásról számoltak be a mozgásszervi panaszaikat illetően. Azóta a zöldkagyló kivonat hatékonyságát számos nemzetközi tudományos kísérlet igazolta és a legfontosabb nem gyógyszernek minősülő természetes alapanyagú ízület-, porc- és szalag-védő étrend-kiegészítővé vált.

-Mivel pontos hatása még nem teljesen ismert ezért még nem szerepelhet gyógyszerként. Egy biztos, hogy a benne lévő glükozaminra a tiszta tengervíz, ami Új-Zélandon megtalálható, jótékony hatással bír.

 

HAMAVISS GÉL

 

Belépés