Címlap Alkalmazása Alkalmazása
2011. szeptember 16. péntek, 09:55

Alkalmazása

Írta  Administrator
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Alkalmazása
-----------------

A glükozaminoglikán természetes anyag, segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. Statikai szerepe mellett mint tápanyag is szolgál: egy része folyamatosan elhasználódik. Esszenciális anyag, mert a szervezet saját maga nem állítja elő, ezért elengedhetetlen a rendszeres pótlása.


A glükozaminoglikán kis mennyiségben a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrása az új-zélandi taréjos zöldkagyló, aminek több mint 13 % a glükozaminoglikán tartalma.
A kivonat az új-zélandi tarajos zöldkagyló lágy kagylótestéből készül, a héj nélkül.
A glükozaminglikán növeli a kötőszövetek, mint a például a porcok, inak, szalagok, ízületi tokok rugalmasságát, így csökken azok sérülékenysége. Összetevői fokozzák az ízületek kenését, csökkentik a kopást, gyulladást, az ízületi fájdalmakat, valamint növelik az érintett ízületek mozgathatóságát.
Képes megállítani az ízületek romlási folyamatát, alapot ad az ízületekben lévő kötőszövetek regenerációjához, hozzájárul az új porc növekedéséhez. Optimalizálja a sejtek közti víztereket, ezáltal biztosítja a sejtek tökéletes működéséhez szükséges élettani feltételeket.
Segítséget jelent sérülések gyógyításában, töréseknél és általában izületi fájdalmak esetén.


Glukózaminglikán: fontos építőelemként megtalálható az emberi bőrben, kötőszövetekben és porcokban. A tartós igénybevétel és a természetes öregedési folyamat során az izületekbe a  GAG tartalom csökken.

 


Ezt étrend-kiegészítővel ugyan pótolhatjuk, de a GAG hatását fokozhatjuk annak külsőleges alkalmazásával is, amelyet így gél formájában azonnal és teljes egésszében koncentráltan, a kezelni kívánt területre jutathatunk.

 

Hamaviss gél  Hamavis gél

Utolsó módosítás 2011. december 13. kedd, 15:49
Belépés